Rado a Eli Súlovcovi | Svatební fotografové

Portrét v Lednicko-Valtickém areálu

Poslední fotografování před prázdninami proběhlo v Lednicko-Valtickém areálu. Cesta z Prahy byla opravdu dlouhá, D1 jako obvykle samé omezení. Na místo jsme dorazili mezi prvníma a hned vyrazili na večeři. Poté na přednášku našeho pana ředitele Jana Suchardy. Dostali jsme všechny potřebné informace ohledně programu plenéru a šlo se na pivo, na chvíli, ať jsme ráno čerstvý a připravený na dlouhý, ale zábavný den v zahradách areálu. Ihned po ránu jsme vyrazili. Modelky byli připravené a mohli jsme začít fotit. Já s manželkou jsme vytvořili malou skupinu a vzali jsme si sebou jednu z modelek. Bylo docela zajímavé chodit v zahradách s fotografickým vybavením. Jedna skupinka lidí se nás ptala co budeme hrát, naráželi na stativy v našich rukou. A pak když jsme stáli nad modelkou a fotili ze štaflí, to už jenom lidi chodili kolem nás a smáli se. No každopádně to byl parádní den. Myslím, že jsme si to všichni užili a fotky se povedli. Ovšem nečekejte klasický portrét se zámkem v pozadí :-).


Mně se opět potvrdilo, že mám více štěstí než rozumu. Když jsme fotili nad zimovištěm palem, odložil jsem si u skleníku foto-batoh a v něm hodně techniky. Manželka se mně asi za 15 minut, na druhé straně areálu ptá, kde máš batoh? Ve vteřině mi proletělo hlavou kdy jsem ho měl naposled a poté následoval asi nejrychlejší běh, který jsem v životě vyvinul :-D. Naštěstí tam pořád byl a den mohl v poklidu pokračovat selekcí a úpravou nafoceného materiálu. Pak inspirativní přednáška Mgr. Lucie L. Fišerový. Po které bylo na programu promítání filmu vlna vs. břeh, těm kteří neviděli vřele doporučuji.  Byl to dlouhý den a všichni jsme šli unavený spát.

Druhý den ráno, jsme šli fotografovat do okolí Lednice, na Apollonův chrám a taky do zimoviště palem v areálu. Nafocené snímky upravili a poté zhodnotili celý víkend jako vyčerpávající, ale moc povedený. 

Některé fotografie byli k vidění na F-festivalu v Brně ( Festival fotografie ).


Using Format