Rado a Eli Súlovcovi | Svatební fotografové

Podzimní Česko-Saské Švýcarsko - když příroda maluje

Je vždy hezké když vyrazíme někam do přírody. Podzimní krajina je opravdu nádherná a člověk zapomene na všechny starosti a krásně si vyčistí hlavu. 

V Hřensku jsme se ubytovali v rodinném penzionu Česká hospoda. Naobědvali jsme se a vyrazili za krásnými vyhlídkami. Jako první jsme si vybrali symbol Českého Švýcarska Pravčickou bránu, největší pískovcovou bránu v Evropě. Počasí bylo sychravé, ale doufali jsme, že se to na západ sluníčka vybere a bude hezky. A přesně tak i bylo, moc hezká podívaná. Asi po hodině kochání se a fotografování jsme byli upozorněný, že se brána zavírá, sbalili jsme aparáty a vydali se na cestu zpět a za tmy. V Hřensku bylo docela mrtvo a tak jsme zajeli na večeři do Děčína, kde jsme objevili výbornou pizzerii. 

Druhý den po snídani jsme se vydali prozkoumat soutěsky. Jsou to hluboké kaňony řeky Kamenice. Hezká a nenáročná procházka. Část rokle je přístupná pouze jízdou na pramicích, jsou tam dva úseky, kde jsme se svezli lodičkou a převozník nám podal vtipní výklad o přírodních úkazech a pašerácích.

Odpoledne jsme ještě stihli západ slunce na Mariině vyhlídce, která je dostupná z Jetřichovic, asi hodinku po červené stezce. Následným výstupem po kamenných schodech na skálu, kde stojí dřevěný altán. Kdysi sloužil jako pozorovatelna protipožárním hlídkám. Altán již není původní, starý vyhořel kvůli nedbalosti turistů v roce 2005. Bohužel sluníčko nám zahalilo oblaka. Ale výhled to byl i tak nádherný.

Poslední den nám už pršelo tak jsme se vybrali k Dolskému mlýnu a odpoledne do Saského Švýcarska na skálu Bastei a úchvatný kamenný most Basteibrücke.  

Using Format